Bývalý šéfredaktor Respektu kandiduje na starostu Prahy 8

Osmička sobě, KDU-ČSL a osobnosti Prahy 8 vstupují do voleb s číslem 10. Naši kandidátku povede pan Tomáš Němeček, který pracuje jako hlavní právník Psychiatrické nemocnice v Bohnicích. Němeček pracoval dlouhá léta jako novinář a je nositelem všech českých novinářských cen, včetně prestižní Ceny Ferdinanda Peroutky.  

Na naší kandidátce máme samé sympatické a pracovité občany Prahy 8. :)

Druhý na kandidátce je předseda místní KDU-ČSL Tomáš Pavlů - moje maličkost. Třetí je paní Vlaďka Vojtíšková, zvěrolékařka a členka přípravného výboru referenda proti hazardu. Na čtvrtém místě je vysokoškolská pedagožka Perla Kuchtová, která zakládá komunitní zahrady v Praze 8. Pátý je projektový inženýr Jan Červenka a šestá je aktivní žena a organizátorka mnoha akcí paní Ilona Tůmová. Další informace o kandidátce najdete zde: http://osmicka-sobe.cz/lide/

Náš program je koncipován jednak pro jednotlivé městské čtvrti jednak pro celou Prahu 8.

Náš plán: 8 kroků pro lepší Prahu 8

1. Protikorupční audit a zveřejňování smluv. Po vzoru města Semily chceme vypisovat soutěže i na drobné zakázky a zveřejňovat smlouvy. Naším vzorem je i slovenské město Martin, které najalo tamní Transparency International k hloubkovému protikorupčnímu auditu. Chceme obnovit důvěru mezi radnicí a občany. Semily i Martin ukazují, že průhledností a soutěžením lze navíc výrazně ušetřit.

2. Přívětivé město. Spolkový život je hodnota, kterou je třeba pěstovat. Po vzoru města Litomyšl chceme Prahu 8 měnit na místo přátelské k rodinám a seniorům. Piana v ulicích žádný politik ani úředník nevymyslel – a právě takové projekty chceme povzbudit.

3. Bezpečnost. Naším vzorem je projekt Bezpečné město Sokolov, který snížil kriminalitu ve městě. Jeho součástí jsou bezpečnostní balíčky pro seniory, ale také odpovědnost zastupitelů za konkrétní část města. Soustředíme se na místa, které občané Prahy 8 považují za nejrizikovější.

4. Čistá Praha 8. Nebudeme hledat důvody, proč nejde odklidit listí nebo opravit díra v silnici, ale budeme hledat cesty, jak by to šlo.

5. Místa ve školce. Po vzoru jiných pražských čtvrtí budeme prosazovat, aby pro umístění dítěte do mateřské školky bylo nutné mít v předchozích 12 měsících trvalý pobyt na Praze 8.

6. Učitelská prémie Bohumila Hrabala. Bohumil Hrabal, spojený zamlada s Palmovkou a k stáru se sídlištěm Sokolníky, možná nebyl zrovna příkladný žák, ale chceme v jeho jménu dobré učitele odměňovat prázdninovou prémií, která by jim zvýšila plat.

7. Bezplatná právní poradna na radnici. Dluhy se musí platit, ale nenecháme občany, aby se v nich utopili. Chceme pozvat do prostor radnice bezplatnou právní poradnu, která pomůže s oddlužením.

8. Veřejné práce pro obec. Chceme vytvářet projekty veřejných prací, které lidem vracejí hrdost. Není ostuda být chudý – ostuda je přestat na sebe dbát. Lidská důstojnost začíná sprchou a čistou košilí a pokračuje výdělkem z vlastní práce.

Autor: | pátek 29.8.2014 13:07 | karma článku: 6,93 | přečteno: 704x
  • Další články autora

Malý ranní tyran v akci

18.5.2014 v 11:10 | Karma: 15,60

Zpackané referendum a účet za 1,5 milionu

14.4.2014 v 10:45 | Karma: 14,19

Proč jsou v Praze 8 dvě referenda?

10.4.2014 v 9:05 | Karma: 16,75

Ukradené referendum

22.2.2014 v 15:22 | Karma: 15,82