Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R91o12b88i95n 15S58i39k74a

29. 3. 2013 13:28

Vážení, když  tady pročítám Vaše  příspěvky tak vidím,  až  na výjimky,  že  nevíte o čem píšete.  Mnoho z Vás vůbec neví,  že každý  strážník  musí  obhajovat odznak,  každé  3roky. Není to vůbec lehká zkouška a mnozí z Vás nemají takové vzdělání jako někteří strážníci.  V důsledku  velké nezaměstnanosti nyní  slouží u MP Praha mnoho vysokoškoláků a když tak vychvalujete PČR,  tak i hodně bývalých policistů  a kriminalistů.  Samozřejmě,  že  se najdou,  hlavně mezi mladšími strážníky černé ovce,  ale ty jsou i u PČR. Bohužel státní aparát nemá peníze na tolik policistů,  kolik by bylo,  s nárůstem kriminality potřeba. Proto v některých případech porušení zákonů, vyhlášek  a jiných pravidel zasahuje MP nebo OP.  Hodně lidí  dává neustále za příklad práci policie v USA.  Věřte,  že  mnozí  z Vás,  by ještě  vzali zavděk českým četníkem.  Ve státech je vlastně ve všech  městech  obdoba naší  MP(OP), ať  v podobě metropolitní policie či  úřadu šerifa v každé vesnici. A stejně jako u nás GIBS a složky PČR ,  nad všemi je FBI,  DAE,  County police,  US Marshall atd.  na bezpečnost dohlíží hodně složek a každá  se svými kompetencemi. 

Zpět na rodnou hroudu.  Vědomosti občanů v Česku ohledně zákonů,  nařízení a vyhlášek jsou bohužel mizivé.  Svoboda a falešná demokracie nám  jaksi přerostla přes  hlavu a lidé už neví je kde únosná hranice jejich svobody a neustále  si myslí,  že si mohou dělat co chtějí.  Je vždy  důležité přiznat  si svoje chyby a ne je hledat u druhých. Ohledně  pana Frištejnského,  zasahoval zcela zjevně  do pravomoci úřední osoby, netýkal se ho zásah,  který byl veden proti drogově závislým, a věřte,  že  mnohdy velmi nebezpečným osobám. Je krásné jak se všichni zastáváte chudáků feťáků,  bezdomek a jiných pochybných individuí, ale když  na někoho z  Vás zaútočí, budete volat o pomoc 158 nebo 156, a to jsou Vám i strážníci dobří,  že!

1 1
možnosti

Máš pravdu, hochu, ale tady s ní neprorazíš. Oni si vybrali telefonní video a přes to nejede vlak, vždyť to viděli! Já to viděl taky a divím se že žádný státní zástupce nezasáhl a Frištenského nežaloval za útok na VČ. A inspekce a podobní - to jsou pouze loutky, které poskakují, jak jim vedení píská. A vedení píská modrou.

0 0
možnosti

Tak jsem se podíval:

http://www.mapy.cz/#x=14.452117&y=50.122955&z=18

IMO by si Pražák položil otázku, zda tam lze nebo nelze parkovat, anžto ta ulice je skutečně úzká. Předpokládám, že v tom úseku neparkoval nikdo nikde, zato parkoviště bylo úplně plné.

Kolik to stálo?

0 0
možnosti

Sice měšťáky moc nemusím, ale ten Frištenský se podle mého názoru dopustil přestupku a myslím si, že bude za své nepřístojné chování potrestán. Že je mu věnována mediální pozornost je jedna věc, druhá věc je ta, jak to doopravdy skončí. Spousta lidí si řekne, že ten chlap je chudák - nemyslím si to.

2 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

Základní chyba - jít přestupek řešit na městskou policii. Já našla takhle za oknem lísteček o špatném parkování, pročetla jsem si, co jsem tedy jako mohla porušit (pročetla vyhlášku) a vyrazila na státní policii. Řešilo se domluvou s poznámkou, že tam sice teda stát dle všeho můžu, ale pokud tam budu stát, tak mi měšťáci zase dají lísteček za okno a že by bylo líp stát jinde.

1 0
možnosti

Větší hloupost jsem tu nečetl. Předvolá vás správní orgán a vy mu nevěříte, tak se dostavíte třeba rovnou na soud? Pokud by strážník, který vám to předvolání vypsal byl poněkud , jak to napsat, rigidní, tak mohl policistovi pěkně zatopit. Policista nesměl tento přestupek s vámi vůbec řešit. Možná jen po předchozí telefonické domluvě se strážníky, aby vás kvůli nějakému banálnímu přestupku nehonili od čerta k ďáblu, ale i to už je na hraně.

3 2
možnosti

Problém našeho dopravního značení je, že řidič musí dovozovat, co vlastně platí, místo aby značky byly jednoznačné. V tomto případě například žluté pruhy u obrubníku. U nás např. značku o omezení rychlosti ruší sice žlutý terč křižovatky, ale neruší ji začátek obce (nebo už to zase změnili?). Takže v Praze na Barrandově je 70tka, pak je křižovatka u aquaparku a benzinky, ta tu 70ku ruší a hned za pumpou je znovu 70. Myslíte, že to někdo tuší neno že by se tím řídil (naštěstí)? Nebo víte, že když vyjíždíte z obytné zony, neplatí vaše přednost zprava? Ale ti co jedou zleva, netuší, že vy vyjíždíte ze zony, protože tu vaši značku nevidí a dávají vám přednost, takže stojíte oba. Nebo v horším případě vy nevíte, že na výjezdu ze zony musíte dát přednost a on ignoruje vaši přednost zprava, to je nejčastější případ a stojíte oba, ale v sobě.

1 1
možnosti

M56i67l34o26š 13B41é71m

22. 3. 2013 8:46

- V 12c - zákaz zastavení ( http://www.dzpce.cz/Vodorovne-dopravni-znacky.html )

- Zákazové značky ruší vzdálenější hranice nejbližší křižovatky, v žádném případě značka P 2 (nebo co jste myslel "žlutým terčem křižovatky")

- S tou obytnou zónou sem to teda vůbec nepochopil. Pokud vyjíždím z obytné na hlavní, dávám přednost všem na hlavní. Pokud vyjíždím z obytné do neoznačené křižovatky, platí podle odstavce dva přednost vozidlům přijíždějícím zprava.

0 0
možnosti

Myslím, že v tomto státě asi není zbytečnější instituce. Mimochodem viděl jste aspoň někdo dělat příslušníky MP něco doopravdy užitečného? - jiného než stát celý den s autem na místě kde se dají pohodlně vybírat pokuty?!!! Už léta nejezdím autem, ale ta iniciativa se nedá přehlédnout!

4 1
možnosti

Ještě také hopkají krok sun krok ve dvojicích a věnují se výhradně vzájemným řečem. Proč musí chodit ve dvojicích? Bojí se být sami? K čemu potřebují auta? jim svěření lidé bydlí v bytech, chodí po chodnících. Zná každý svého strážníka? Zná úplně každý strážník osobně lidi, o jejichž klid pečuje? A neexistují strážníci, kteří se jenom flákají?

1 0
možnosti

Jestli je městská policie pohodlná? 

Především je zcela zbytečná. Vyhozené peníze. Už vám někomu městská policie pomohla? Pokud ano, jste šťastní lidé.

4 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Proste mestaci, co chcete. Dejte simpanzovi pistoli a uniformu a vysledek bude stejny. Uz vam nekomu s necim pomohli? Máme kanceláře na P2, zazivam tam ty statečně botickare každy den, ale beda, kdyz maji neco resit. Jinak kdyz u oběda v hospode, kam chodime, jeden na čtyřech hledal perko z pistole, která mu tam vypadla, nemohli smíchy ani kluci od justiční stráže, kteří tam chodi taky, stataci si radši sedaji k jinému stolu ;-). Mestak vidi "přestupek" a rube a rube. O tom to je. Ma uniformu, čast z nich i maturitu, tak kdo je víc..... Ted už pozdě radit, ale příště neztracejte čas a nervy s někým, kdo za to nestojí. V klidu to vyřešte ve správním řízení, často úředníkovi stačí jejich popis přestupku a nedělají s tím vůbec nic, je jim to jasny. Navíc průměrný mestak couvne, jakmile zjisti, ze si z nej nesednete na zadek. Stačí byt slusny a nenechat si od nich kalet na hlavu.

3 2
možnosti

Městská policie by se měla zrušit , škodí. Stejně jako senát.

2 2
možnosti

senat konecne po letech ukazal svoji funkci ustavni pojistky.

MP je dobry napad, ale velmi spatne provedeni

0 1
možnosti

Mestska policie je policii asi jako je pomazankove maslo maslem.

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS