Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jarcho

18. 10. 2012 12:51
Vhoďte obálku s vlastním lístkem.

Napište si na list papíru vlastního kandidáta (který třeba vůbec nekandiduje), nebo tam napište svůj vzkaz kandidujícím kandidátům, a to pak vhoďte do urny. Ať máte jistotu, že to opravdu bude počítáno za neplatný hlas, že to ta volební komise neošidí nějakým tím "vypadlo to", nebo "omylem jsme někomu dali dvě obálky, tak ji nebudem počítat".

Když bude neplatných hlasů stejně jako hlasů pro úspěšného kandidáta, bude nutno volby prohlásit za neplatné, i když to dnes zákon nestanoví.

0 0
možnosti

Smrť

18. 10. 2012 9:40
Ano, prázdná obálka je vyjádření názoru

V mém případě šlo o to, jak dát najevo, že senát považuji za nadbytečnou instituci. Zrušení této trafiky pro pohodlné politické zadky by byl jeden ze způsobů, jak by tento stát mohl šetřit peníze daňových poplatníků místo zvyšování daní.

2 0
možnosti

nechci vyrusovat

18. 10. 2012 9:32
Autore, dovolte dotaz

Jaká je pracovní náplň funkce stínového starosty a jak ji stíháte??

:-):-):-)

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

18. 10. 2012 9:22
A není tedy potom tou prázdnou obálkou ta

Filipiová?

0 0
možnosti

okold

18. 10. 2012 9:20
!!!

Prázdná obálka není hlas!!! To už je zbytečné k té urně jít!!! Vždy se dá vybrat menší zlo a menší zlo je NEKOMUNISTA!!!

0 0
možnosti

A/D

18. 10. 2012 8:55
nefňukejte tady, demokracie je tu pro vás

nikoli pro politiky. Pokud se vám nikdo z nich nelíbí, buďte aktivní a politikem se staňte. Není nic hezčího než tvořit, být aktivní. Kolik z lidí zná někoho z kandidátky, kterou volili? Já jsem měl třeba problém, protože kvalitní lidi znám ...ale nejsou na jedné kandidátce.... Znám jejich názory, vím jak se chovali v minulosti...ale nemůžu je volit. Mě by třeba vyhovovalo to, co navrhoval Zeman-aby se dalo volit napříč politickým spektrem. Nicméně jsem skeptický, to by museli být voliči aktivní a trochu se zajímat.....

1 0
možnosti

jendazmoravy

18. 10. 2012 9:26
Blahopřeji Vám, chybí jen malý krůček

Totiž těm kvalitním lidem říci, že z nich sestavíte kandidátku, aby je bylo možno volit. Co takhle to zkusit?

0 0
možnosti

stařec bez moře

18. 10. 2012 8:48
Dolejš je lidská spodina

vystouplá k výšinám stejně jako většina dnešních politiků. Začalo to několika gaunery a ti si k sobě natahali další a další až dnes ti slušní tvoří jen hlouček držící se v pozadí. V MF dnes tvrdí na otázku zda voliči zapomněli na jeho ochotu přijmout úplatek za loterie, že se prý podezření nepotvrdilo. Je to hrůza ze které není úniku a volby nám neumožňují vyjádřit oficiální NE a politici mohou být zvolení i kdyby celý národ k urnám nešel a oni by se zvolili sami.

4 0
možnosti

A/D

18. 10. 2012 8:45
prázdná obálka není platný hlas

... pro ty méně chápavé je to napsáno ve volebních pokynech, které každý volič obdržel.

1 0
možnosti

Halfunx

18. 10. 2012 8:53
Re: prázdná obálka není platný hlas

Pragmaticky se držíte pokynů a evidentně jste to nepochopil. Co vede lidi k záměrnému vhazování neplatných hlasů? Proč vůbec s tímto úmyslem k volbám jdou?

1 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

18. 10. 2012 8:43
Tohle vysílání signálů je na nic

Když k volbám nepůjdete nebo vhodíte prázdnou obálku, znamená to, že jste se vzdal volby. Máte na to právo, znamená to, že je vám jedno, kdo vás bude zastupovat.

-

Pokud si nedovedete vybrat mezi Dolejšem a Filipiovou, je to váš problém. Osobně bych neváhal, Dolejš je komunista a návrat komunistů odmítám, proti komunistovi bych podpořil úplně každého demokratického kandidáta. Já si vládu komunistů dobře pamatuji. To, že Dolejš byl ochotný vzít miliónový úplatek, to je jen takové bonusové kritérium, aby si člověk byl úplně jist, že volením proti Dolejšovi dělá správnou věc.

-

V mém volebním obvodu také zůstali dva kandidáti, které nemusím. Půjdu volit toho méně špatného, druhé kolo senátních voleb je velmi často volbou PROTI něčemu špatnému, spíše než volbou PRO něco dobrého. To nemění nic na tom, že když se rozhodnete nevolit, riskujete, že vyhraje to větší zlo.

3 0
možnosti

Halfunx

18. 10. 2012 8:49
Re: Tohle vysílání signálů je na nic

Ale ono je to úplně jedno kdo bude sedět v senátu, stejně nemají možnost nic měnit, maximálně na něco poukázat. Senát je drahý špás k ničemu.

0 0
možnosti

Halfunx

18. 10. 2012 8:42
Máte pravdu

neplatný hlas je jasným vyjádřením osobního názoru na politiku a systém voleb, které nic nezmění.

Proto jsem takový neplatný hlas i vhodil a budu to dělat tak dlouho dokud nás nebude víc jak 50%. Jen doufám, že to bude dřív, než se tenhle domeček z karet sesype.

1 0
možnosti

stařec bez moře

18. 10. 2012 8:51
Re: Máte pravdu

I kdyby vás bylo 99,99999 % a jen politici by sami sobě dali hlas, byli by zvolení.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS