Je městská policie pohodlná policie?

21. 03. 2013 9:15:10
Není žádným tajemstvím, že Městská policie Praha má mizernou pověst. Například nakoupila tři vozidla Hummer, po zjištění nákladů na provoz se jich zbavuje. Koupila také vznášedlo a už ho také nepotřebuje. Nákup předražených nožů a revolverů, (které také vrací), je ničím ve srovnání se zatčením bývalého šéfa pražské městské policie ve chvíli, kdy odjížděl s úplatkem. Bídnou pověst vedení bohužel nevylepšují ani strážníci svými občasnými potyčkami s občany, které mají chránit. Nejznámějším případem je pan Frištenský, který se zastal popíjejících bezdomovců na Andělu. Hoši si ho vzali do parády a Frištenský šel kvůli napadení veřejného činitele málem sedět. Naštěstí zde bylo video, které prokázalo jeho klidné chování, a v říjnu minulého roku státní zástupce stíhání zastavil. Svědectví městských strážníků by ho poslalo za mříže.

V sobotu dopoledne se vrátila manželka z dětského hřiště u Rokytky a naštvaně oznámila, že v dětském domečku byly flašky. Vajgly jsou běžným koloritem tohoto místa, bohužel na tomto dětském hřišti byly nalezeny i jehly (ne na šití). Podle rozpočtu postavila Praha 8 toto hřiště za 5 milionů Korun. Za pět milionů postavíte kompletní rodinný dům se záchodem, koupelnou a ještě ho možná oplotíte, zde žádná tekoucí voda nebo záchodek není.

V neděli dopoledne jsem jel do Kobylis na mši, po návratu k autu jsem na stěrači našel výzvu od městské policie – špatné parkování. Péče měšťáků o správné parkování v neděli dopoledne u kostela je dojemná, na tomto místě však nikde není vidět žádný zákaz zastavení či stání. Vrátil jsem se na začátek ulice (asi 90m na křižovatku ulic Uzavřená a Trojská) a až tady jsem objevil značku. Tudy jsem ovšem nejel, přijel jsem z opačné strany z Kobyliského náměstí, projel parkovištěm, zabočil vlevo a zde žádná značka není. Trošku naštvaný, ale s vědomím, že strážnici uznají, že nejsem vševěd a nevidím 90 metrů dozadu, jsem se vrátil domů.

V neděli odpoledne jsem šel s dětmi na hřiště u Rokytky já, v domečku už nebyly lahve, ale bylo zde nasráno.

V týdnu jsem poslal městské policii mail a žádal jsem o možnost projednání přestupku na místě, na mail neodpověděli. Vydal jsem se tedy za měšťáky s vědomím, že vše vysvětlím a prokáži. Na služebně jsem mluvil se třemi policisty v uniformách a další člověk, asi také strážník, byl v civilu. Můžeme obdivovat zájem strážníků o komunikaci s občany, ale musíme se ptát, zda není nějaký zádrhel v efektivitě práce. Během diskuze jsem se dozvěděl, že výjezd z parkoviště není křižovatkou, že zákon o obecní komunikaci vyžaduje v každém směru šířku tři metrů pro vjezd hasičů. Kolik je v Praze silnic, které mají šířku šesti metrů? V tu chvíli jsem nevěděl, jestli jsem v Moskvě nebo v New Yorku, informace, že mojí povinností je si zjistit, zda někde v okolí není zákaz mě vrátil na Prahu 8. Navrhoval jsem, abychom společně zajeli na „místo činu“. Nic. Poslední mojí zbraní bylo odvolání se na časopis Osmička, kde tuším v roce 2010 psali, že městští strážníci řeší většinu přestupků domluvou. Reakce strážnice: „Jaká osmička?“ mě velmi zarmoutila, milá strážnice ani neví, že v této čtvrti existuje časopis Osmička, který popisuje chrabré činy radních i strážníků. S vědomím, že je lepší mít tenčí peněženku a zůstat duševně zdravý, jsem se rozhodl zasponzorovat městskou policii a napsat tento blog.

Pane řediteli Městské policie Praha, pane starosto Prahy 8, já chápu, že je pro strážníky jednodušší dávat řidičům parkovací lístky v neděli dopoledne než chodit po ulicích a večer třeba i na to dětské hřiště za pět melounů a tahat se s feťáky. Nešlo by to hřiště na noc zamknout a ráno odemknout? Nešlo, vím, nejsou peníze. Protože, pane starosto, máte v rozpočtu na rok 2013 např. tyto položky:

Kamerový systém – konektivita; připojení k MČ Praha 8; 5 000 tis. Kč (tzn. 5 milionů)

Jedná se o finanční prostředky které budou použity na připojení nově vybudovaných kamerových stanovišť.

Vybudování kamerového systému - MKS; 15 000 tis. Kč (tzn. 15 milionů)

Jedná se o finanční prostředky na vybudovaní městského kamerového systému na území městské části Praha 8. Jednotlivá stanoviště jsou vybírána a konzultována s Policií ČR, Městskou policií a MHMP.

Vybudování kamerového systému – objekty MČ; 6 000 tis. Kč (tzn. 6 milionů)

Jedná se o finanční prostředky na vybudovaní kamerových systémů na objektech zdravotnictví a sociálních služeb v majetku Městské části Praha 8.

Zdroj: Důvodová zpráva, Návrh Rozpočtu Městské části Praha 8 na rok 2013, schváleno. Pro lepší pochopení těchto částek je dobré se podívat na výdaje do podobných srandiček i v minulých letech. :(

Autor: Tomáš Pavlů | čtvrtek 21.3.2013 9:15 | karma článku: 41.99 | přečteno: 5553x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 29.69 | Přečteno: 586 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.66 | Přečteno: 302 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 527 | Diskuse
Počet článků 114 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1846
Aktivní občan Prahy 8, člen KDU-ČSL, předseda místní organizace.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...