Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zastupitelstvo online a další srandy z Prahy 8

Ve středu 5. prosince proběhla poslední letošní schůze zastupitelstva Prahy 8. Schůze byla poprvé přenášena online přenosem. Videozáznam ze zastupitelstva však údajně nemůže být umístěn na webu, neb to je v rozporu s vyjádřením Úřadu na ochranu osobních údajů. Pokud se tedy občan chtěl večer podívat na záznam, měl smůlu. Tuším, že takových masochistů, kteří se chtějí dívat na schůzi zastupitelstva moc není, a to je škoda! Pokud nebudeme radní a zastupitele kontrolovat, tak nám zvlčí.

Dovolím si připomenout, že v programovém prohlášení rady bylo trvalé zpřístupnění záznamu slíbováno. Osobně si myslím, že stačí, aby byl písemný přepis zastupitelstva na internetu, a občan si může vše přečíst. Pokud si správně vzpomínám, za předchozího vedení Prahy 8 byl přepis jednání na webu. Proč dámy a pánové z ODS a TOP 09 záznamy skrývají, není jasné.

V blogu Anonymní alibisté v akci jsem popisoval dojmy z červnového zastupitelstva. Občanské sdružení tam poukázalo na špatnou bezpečnostní situaci na Palmovce. Šéf bezpečnostního výboru pan Musílek tvrdil, že na zvýšení bezpečnosti nejsou peníze. Na blogu jsem navrhoval, aby město zajistilo pár strážníků od osmi do dvou v noci na Palmovce a změna se dostaví. Nebudete tomu věřit, ale městská část zakoupila pojízdnou služebnu a dala ji na Palmovku. Tak nechci tvrdit, že jsem jediný, kdo mohl mít takový nápad, a že jsem inspiroval starostu, ale třeba jo. :)

V říjnovém blogu Etika starosty a místostarosty Prahy 8 jsem poukázal na neudržované a špinavé náměstí Dr. Václava Holého. Světe, div se! Uplynulo pár týdnů a okrasné křoviny byly zastřiženy a náměstí uklizeno. Tak nechci tvrdit, že jsem jediný, koho mohla daná věc napadnout, ale třeba jo. :)

Zpět k prosincovému zastupitelstvu. Na Praze 8 proběhlo několik jednání o možných změnách na radnici. Člen TOP 09 opustil svou stranu, z ODS také někdo odešel. Dokonce to vypadalo, že TOP 09, zelení, sociální demokracie a Volba pro Prahu 8 vytvoří novou koalici. Nicméně pan Pitbulka, což je šedá eminence osmičky, která ač nezvolena mnohé řídí, vše dokázal ukočírovat. Tak vznikla upgradovaná koalice mezi ODS, TOP 09 a Volbou pro Prahu 8 (VP8). Počet zastupitelů koalice je asi následující, píši je asi, protože někteří zastupitelé ani neví, zda jsou v koalici. Pan Nosek (ODS) na posledním zastupitelstvu chyběl… Následující propočet poslal kamarád: ODS 13 zastupitelů, TOP 09 má 9 zastupitelů, VP8 2. Zastupitelstvo má 45 členů, koalice má 24 hlasů. Pokud jeden dva z koalice nepřijdou, např. Nosek, musí pomoci komunisté. Ano, ti komunisté, kterým ODS před dvěma měsíci nemohla přijít u senátních voleb na jméno…

Nekorunovaným králem Prahy 8 je pan Musílek z VP8 se dvěma důležitými hlasy, ano to je ten, který jako bývalý starosta za ODS byl pro svou všehoschopnost odejit.

Nová koalice zaručuje mnohé zajímavé aktivity, nové projekty budou vymyšleny, nové funkce nasmlouvány a občany zaplaceny. Sledujme radnici na záznamu i mimo záznam, bude to zajímavé.   

 

Autor: | úterý 11.12.2012 9:03 | karma článku: 16,92 | přečteno: 955x
  • Další články autora

Bývalý šéfredaktor Respektu kandiduje na starostu Prahy 8

Osmička sobě, KDU-ČSL a osobnosti Prahy 8 vstupují do voleb s číslem 10. Naši kandidátku povede pan Tomáš Němeček, který pracuje jako hlavní právník Psychiatrické nemocnice v Bohnicích. Němeček pracoval dlouhá léta jako novinář a je nositelem všech českých novinářských cen, včetně prestižní Ceny Ferdinanda Peroutky.

29.8.2014 v 13:07 | Karma: 6,93 | Přečteno: 704x | Diskuse| Ostatní

Místopředseda vlády podpořil referendum proti hazardu

Pavel Bělobrádek, místopředseda české vlády a předseda KDU-ČSL, vystoupil ve středu 18. 6. na jednání zastupitelstva MČ Praha 8. Ve svém vystoupení poděkoval všem, kdo se zapojili do přípravy referenda proti hazardu, sbírali podpisy a připojili svůj podpis.

19.6.2014 v 9:55 | Karma: 10,39 | Přečteno: 242x | Diskuse| Ostatní

Malý ranní tyran v akci

Malí tyrani dosahují zralosti před dvacátým čtvrtým měsícem, v odborných textech se o nich hovoří jako o parentotyranech ranních, existují různé mutace parentotyranů, např. hlučný, noční, všechnoberoucí či rodičovskoupostelokupující.

18.5.2014 v 11:10 | Karma: 15,60 | Přečteno: 781x | Diskuse| Osobní

Zpackané referendum a účet za 1,5 milionu

Radnice Prahy 8 se velmi chlubila historicky prvním referendem na svém území. Jestli se bude chlubit i nyní je otázka, k referendu dorazilo pouze 13,81% a je jistě smutné, že radnice není schopna občany informovat a stanovit termín, tak aby k referendu přišlo více lidí. Referendum bylo o zákazu heren a hazardu.

14.4.2014 v 10:45 | Karma: 14,19 | Přečteno: 666x | Diskuse| Politika

Proč jsou v Praze 8 dvě referenda?

V Praze 8 se sešla v jednom období dvě referenda, která se zabývají stejným problémem. Na jedné straně zde máme aktivisty, kteří sbírají podpisy a chtějí zákaz heren a hazardu, na druhé máme radní, kteří chtějí zakázat herny a hazard. Vypadá to jako scéna z Monty Python, kdy organizace NBOP (Národní boj za osvobození Palestiny) bojuje s BNPO (Bojem za národní palestinské osvobození).

10.4.2014 v 9:05 | Karma: 16,75 | Přečteno: 471x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1846x
Aktivní občan Prahy 8, člen KDU-ČSL, předseda místní organizace.

Seznam rubrik