Všechno co jste chtěli vědět o volbách do Senátu na Praze 8

11. 10. 2012 9:01:45
aneb Všechno, co jste chtěli vědět o kandidátech do Senátu na Praze 8, ale báli jste se zeptat.

Bohdan Babinec (kandiduje za LEV 21), lékař, na webu si o něm přečteme, že už jeho dědeček byl senátorem, kandidát je iniciátorem stavby pomníku Milady Horákové. Prvním bodem jeho programu je zrušení poplatků u lékaře. Jirka Paroubek nezapře svůj vliv, krajské volby s tímto tématem vyhrál před čtyřmi lety. Pánové, píše se rok 2012!

Petr Binder (ANO 2011), odborník na reklamu, na osmičce má soukromý klub pro pohodové lidi, jak sám píše. Kandiduje pod heslem: „Pomáhat slabším je ta nejlepší politika“. Pan Binder shromažďuje peníze, které rozesílá vybraným projektům, to celkem souzní s činností pana Babiše, vydělané peníze rozdělí tomu, komu on uzná za vhodné. Takové politiky známe, tam se pošle na pandury, tam na dětské hřiště za pět milionů (ano v Praze 8!). Binder posílá peníze na sociální a kulturní projekty, to je sympatické. Popřejme mu pár let v komunální politice a pak se uvidí.

Viliam Buchert (TOP 09 a STAN), novinář, topka má na osmičce těžkou pozici, před volbami v roce 2010 slibovala audit a přezkoumání stavby radnice a obchodního domu na Palmovce. Po volbách však otočili a začali tento odkláněcí projekt podporovat. Pan Buchert je buď neinformovaný nebo úplný PíáR diletant. Na webových stránkách hlásá transparentnost veřejných zakázek pro Prahu 8, jeho strana však podporuje projekt s vyretušovanými cenami ve smlouvě. Nemohli by mít kandidátské rychlokvašky chytřejší nápady?

Jiří Dolejš (KSČM), poslanec, ač poslanec, vydává se do senátních voleb na Praze 8. Pan Dolejš vstoupil do povědomí propadnutím u protikorupčního testu před volbami 2010. Pracovník IDnes se vydával za majitele sázkové kanceláře, za „vylepšení“ zákonů sliboval milion korun pro stranu. A Dolejš mu sedl na lep. Druhým lapeným byl poslanec z TOP 09.

Daniela Filipiová (ODS), politička, Praha 8 je polepená jejími plakáty, ale to je vše, co může tato paní nabídnout. Dovolím si citovat z IDnes: Největším senátorským "flinkem" je Daniela Filipiová z ODS. Od svého zvolení hlasovala pouze ve 35 procentech případů. Senát je pro ni „skvělé“ zaměstnání, bere peníze, ale nepracuje. Všichni chápeme, že si svůj mandát chce prodloužit. Proč to platit z našich peněz, nerozumím.

Martin Potůček (Strana zelených, KDU-ČSL, ČSSD), vysokoškolský profesor, společný kandidát tří stran je nestraník. Angažuje se v místní politice a v občanském sdružení. Jako jeden z mála kandidátů má i transparentní účet. U voleb však nikdy nevíte. Sympatické je, že chce hledat řešení problémů napříč politickým spektrem. Souhlasím, že stát má šetřit pro lidi, ne na lidech. A tak proč ne? Potůček do Senátu, ale pozor, ať se z Vás nestane kalná tůňka!

Lenka Procházková (Věci veřejné), spisovatelka, opět vyšel časopis Pražan! Vzpomínáte na rok 2010 a defilé hvězd a hvězdiček, které podporovaly novou stranu v boji proti dinosaurům? V roce 2012 se strana rozpadla na dvě části a její šéf Vít Bárta byl odsouzen. Paní Procházková během komunismu projevila osobní statečnost, nyní se však veze na restituční populistické vlně. Ironií osudu je, že na ní jede s komunisty...

Ariana Shameti (Konzervativní strana), učitelka, paní Shameti projevila osobní statečnost, když se postavila proti nadřízeným a v otázkách sexuální výchovy hájila právo na soukromí a vlastní názor. Obávám se však, že v Praze 8 kandiduje pouze, aby rozředila hlasy konzervativních a křesťanských voličů, kteří by jinak volili kandidáta za KDU-ČSL.

Milý nerozhodnutý voliči, všechno zvažte a volte Martina Potůčka!

Milý rozhodnutý voliči Martina Potůčka, přemluv bábu, přemluv dědu, přemluv Marthu, Jirku, ať jdou volit Potůčka. :)

Autor: Tomáš Pavlů | čtvrtek 11.10.2012 9:01 | karma článku: 8.57 | přečteno: 866x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 67 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.84 | Přečteno: 278 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.52 | Přečteno: 480 | Diskuse
Počet článků 114 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1846
Aktivní občan Prahy 8, člen KDU-ČSL, předseda místní organizace.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...