Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Reakce na: Svoboda by měl chodit kanály

Paní Vrecionová, starostka obce Přezletice, ve svém blogu poradila Cyrilu Svobodovi, aby chodil kanály. Chtěl bych se paní starostky zeptat, zda už mají v obci kanalizaci. Pokud ano, co budete dělat, až tam Cyril vykoukne z poklopu? Na iDnes se v těchto dnech objevilo několik blogů o Svobodovi a lidovcích, všechny ve stylu: kopněme si do lidovců. Zde je moje odpověď.

Chci poděkovat paní starostce za nápad. Domnívám se, že kanály by mělo chodit více politiků, úředníků, řemeslníků i jiných lidí. Představím Vám své návrhy.  

Třeba Stanislav Gross (ČSSD), po svém odchodu z politiky zázračně zbohatl na akciích a místo toho, aby chodil kanály, tak si koupil bejvák v Americe.

Nebo bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček (ODS) po odchodu z Topolánkovy vlády také zázračně zbohatl, i když vše uvedl v daňovém přiznání, je to víc než podezřelé, a tak šup s ním do kanálu.

Zakladatele TOP 09 Miroslava Kalouska bych tam poslal také, a kdyby zůstal v KDU, napsal bych to samé. Na Ministerstvu obrany byl u nákupu předražené vojenské techniky a nyní odmítá, aby si zakázky zařídilo samo ministerstvo. Raději nevzpomínám na zakázku nefunkčních padáků, při jejichž užití se zabili dva parašutisté. Miroslav by měl chodit kanály po kolenou.

Do kanálu bych poslal také senátory ze všech politických stran, kteří minulý rok odsouhlasili přenechání emisních povolek v hodnotě 68 miliard Kč ČEZu. Pro vysvětlení: ČEZ měl v letech 2013-2020 zaplatit státu 68 miliard za emisní povolenky, místo toho však ČEZ přislíbil, že peníze investuje do vzdělání. Dnes tušíme, že veškeré ekonomické problémy školství by mohly být vyřešeny prodáním povolenek.

Do kanálu bych poslal také stavitele a ředitele Sazky Hušáka, který zadlužil ji a náš sport připravil o prostředky na mládežnické soutěže. Největším úspěchem našich hokejistů prý bude za pár let bramborová medaile. Hušák se však na nás nesměje z kanálu, ale z Menorky. Hahaha.

Jiní blogeři (např. Rottenberg)  lidovcům vytýkají, že byli členy Národní fronty po boku komunistů. Bohužel nikdo už nepíše o tom, že čtyři členové vedení lidovců byli popraveni (Stanislav Broj, Rostislav Sochorec, Jan Plesl, Alois Janáček) další utekli do emigrace a stovky byly uvězněny v komunistických lágrech. Při výsleších byli biti a nadávalo se jim do lidoveckých sviní či v lepším případě do černoprdelníků. Od roku 1948 byla strana pod kontrolou komunistické policie a jejich konfidentů. I tak ovšem můžeme říci, že členská základna ČSL byla největší antikomunistickou silou za totality. Tato opozice se projevila na Velehradě v roce 1985, kdy účastníci vypískali tehdejšího ministra kultury a režim pochopil, že proti němu stojí reálná síla, s kterou musí počítat. Je paradoxní vyčítat KDU-ČSL členství v Národní frontě a nevidět exkomunisty a spolupracovníky Stb v jiných stranách. Dále píší, že lidovci byli ve všech vládách po roce 89. Nebyli. Nebyli v tzv. velké koalici ODS a ČSSD (1998-2002), což byl čas velkého tunelování. Velmi dobře je tato doba popsána v knize Erika Taberyho Vládneme, nerušit. Kniha by se však mohla jmenovat Krademe, nerušit. Pan Olšer lidovce líčí způsobem, že čtenář nabyde dojmu, že největším zlem po roce 89 bylo KDU. Podle mě je to nevyrovnání se s komunisme, rozbujelá korupce a nemožnost domoci se práva. To vše v ruku v ruce s nedostatečnou úrovní českých médií.

Zpět ke Svobodovi: Cyril Svoboda je člověk, který má svůj podíl viny na propadu KDU. Nutno ovšem říct, že má právo soudit se, když si myslí, že byl okraden. Je jistě chybou, že se soudil s církevní charitou a chtěl být i předsedou strany, která nosí přívlastek křesťanská. Jsme ovšem svědky krádeží. Podivných zbohatnutí, která zůstávájí neprošetřena a nepotrestána. I tento majetek platíme ze svých daní. Do kanálu, když ne do vězení, patří zloději, paní starostko.

Autor: | úterý 10.8.2010 16:30 | karma článku: 16,78 | přečteno: 1238x
  • Další články autora

Bývalý šéfredaktor Respektu kandiduje na starostu Prahy 8

Osmička sobě, KDU-ČSL a osobnosti Prahy 8 vstupují do voleb s číslem 10. Naši kandidátku povede pan Tomáš Němeček, který pracuje jako hlavní právník Psychiatrické nemocnice v Bohnicích. Němeček pracoval dlouhá léta jako novinář a je nositelem všech českých novinářských cen, včetně prestižní Ceny Ferdinanda Peroutky.

29.8.2014 v 13:07 | Karma: 6,93 | Přečteno: 704x | Diskuse| Ostatní

Místopředseda vlády podpořil referendum proti hazardu

Pavel Bělobrádek, místopředseda české vlády a předseda KDU-ČSL, vystoupil ve středu 18. 6. na jednání zastupitelstva MČ Praha 8. Ve svém vystoupení poděkoval všem, kdo se zapojili do přípravy referenda proti hazardu, sbírali podpisy a připojili svůj podpis.

19.6.2014 v 9:55 | Karma: 10,39 | Přečteno: 242x | Diskuse| Ostatní

Malý ranní tyran v akci

Malí tyrani dosahují zralosti před dvacátým čtvrtým měsícem, v odborných textech se o nich hovoří jako o parentotyranech ranních, existují různé mutace parentotyranů, např. hlučný, noční, všechnoberoucí či rodičovskoupostelokupující.

18.5.2014 v 11:10 | Karma: 15,60 | Přečteno: 781x | Diskuse| Osobní

Zpackané referendum a účet za 1,5 milionu

Radnice Prahy 8 se velmi chlubila historicky prvním referendem na svém území. Jestli se bude chlubit i nyní je otázka, k referendu dorazilo pouze 13,81% a je jistě smutné, že radnice není schopna občany informovat a stanovit termín, tak aby k referendu přišlo více lidí. Referendum bylo o zákazu heren a hazardu.

14.4.2014 v 10:45 | Karma: 14,19 | Přečteno: 666x | Diskuse| Politika

Proč jsou v Praze 8 dvě referenda?

V Praze 8 se sešla v jednom období dvě referenda, která se zabývají stejným problémem. Na jedné straně zde máme aktivisty, kteří sbírají podpisy a chtějí zákaz heren a hazardu, na druhé máme radní, kteří chtějí zakázat herny a hazard. Vypadá to jako scéna z Monty Python, kdy organizace NBOP (Národní boj za osvobození Palestiny) bojuje s BNPO (Bojem za národní palestinské osvobození).

10.4.2014 v 9:05 | Karma: 16,75 | Přečteno: 471x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Vrchní soud potvrdil devět let vězení muži ze Šumperska za dlouhodobé týrání družky

25. dubna 2024  8:49,  aktualizováno  10:13

Olomoucký vrchní soud zamítl odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

SOCDEM žene Paroubkovu suverenitu k soudu. Žádá její vyřazení z voleb

25. dubna 2024  10:13

Sociální demokracie (SOCDEM) tvrdí, že koalice ČSSD, kterou ministerstvo vnitra zaregistrovalo pro...

Za upálení družky dostal muž sedmnáct let. Nepamatuji si, co se stalo, hájil se

25. dubna 2024  9:45,  aktualizováno  10:10

Na sedmnáct let do vězení poslal Krajský soud v Brně muže za upálení jeho družky v Rajhradě na...

Automotodrom chce peníze za neodjetý ročník MotoGP, u soudu žádá 27 milionů

25. dubna 2024  10:07

Brněnský Automotodrom si chce pomocí žaloby vymoci 27 milionů korun, které požaduje za pronájem...

  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1846x
Aktivní občan Prahy 8, člen KDU-ČSL, předseda místní organizace.

Seznam rubrik